Mina tankar och åsikter om bloggandet

Jag har alltid varit på jakt efter att hitta det perfekta medieyrket som passar mig. Det har gjort att jag testat på en hel del olika områden som inte alltid visat sig vara min cup of tea. Men just kameran och skrivandet har varit två stora medium jag tyckt om att arbeta med. Ett yrke som kommit till på senare tid som just innebär detta är bloggandet.

Från början var bloggandet ett slags sätt för många människor att kunna dela med sig av sin vardag, sina intressen, tankar och åsikter kring olika ämnen och ting som personen i fråga tycker om att tänka på och yttra sig kring. Det blev en personlig hemsidan där man hade möjligheten att kunna dela med sig av allt. Som en öppen dagbok.

Med tiden utvecklades även detta och idag är det inte alltid enbart ett sätt att dela med sig om vad som händer i vardagen eller tankar och åsikter för nöjes skull, utan nu går det även att livnära sig på detta, precis som vilket yrke som helst. Dock är det svårt, väldigt mycket svårare än vad man tror, men det finns olika sätt som gör att man kan leva på detta. Tro det eller ej.

Dessvärre är det inte lika många människor som ser bloggandet som ett riktigt yrke utan man anser det snarare som att leva på ett slappt och löjligt intresse. Men då undrar jag, säger man även samma sak om musiker? Skådespelare? Författare? Som man kanske kan förstå är alla dessa yrken svåra nog att bara få in en fot i, men sedan när man fått det betyder det inte att man lever i lyx utan arbete. Snarare tvärtom. Det är då det ännu hårdare jobbet kommer igång. Desamma gäller även kring bloggande. Åtminstone är det så jag ser det.