Likheterna mellan de olika yrkena

Har man intresset för att jobba inom ett medieyrke finns det oändligt många vägar att gå och alla vägar står öppna oavsett vad för ämnen eller inriktningar man väljer. Det gäller bara att man själv ska hitta rätt och veta vad det är som intresserar en mest, vilket kan ta tid.

Jag själv har inte så mycket erfarenhet av bloggandet då detta är den första bloggen som jag någonsin drivit men jag har läst en hel del om hur man livnär sig på det och vad det krävs av en för att klara det. Detta har gjort att jag kunnat se tydliga likheter med mitt eget yrke som frilansfotograf.

För att lyckas med ett frilansyrke oavsett om det rör sig om skribentroller, journalistik, fotografi eller bloggandet krävs det att man som person är väldigt disciplinerad och vet vad som krävs av en. Som frilansare får man arbeta mer än vad andra människor gör som går till jobbet varje dag från 8 till 17. Man är ständigt på jakt efter arbetsuppdrag som man ibland konkurrerar med andra frilansare om. Man måste ofta marknadsföra sig själv på olika sociala medier samtidigt som man måste planera för att ha tid att vara ute och fotografera, skriva eller vad det nu kan vara.

Det är tidskrävande samtidigt som det ger en mycket frihet då man själv kan bestämma hur mycket man vill jobba, var man ska befinna sig och vilka dagar. Dessutom har man ofta möjligheten att kunna syssla med det man brinner för, vilket många människor annars inte gör. De tider man väljer att inte ta på uppdrag finns det gott om tid att renovera hemma, vara utomhus eller läsa mer på nätet om ämnen som intresserar mig som till exempel spelbranschen och spelautomater likt https://nyspins.info. Så för alla som undrar om frilansyrket bara innebär en massa slit kan jag meddela att det gör det, men jag kan också garantera att det är värt mödan för att få sin dröm att gå i uppfyllelse. Så länge man har passionen är ingenting omöjligt.