Att leva på bloggandet

Drömmen om att driva en stor blogg där man delar med sig av sin stora passion för skrivandet är en verklighet många människor lever. Detta tyder på att det går att livnära sig på denna typ av jobb i verkliga livet. Men för att kunna göra det krävs det att man vet hur man ska gå tillväga. Därför tänkte jag lista några saker som man bör veta om och tänka på om man ser sin framtid i bloggandets värld.

Bra att veta för dig som vill satsa på ditt bloggande

  • Hitta rätt ämne att blogga om – Det är alltid bra att ha ett ämne som man brinner för och gärna vill skriva om. Så fort man har det kommer skrivandet gå snabbt och bra. Ett tips är även att hitta ett ämne som man vet är attraktivt bland sponsorer och annonsörer, framförallt de som gärna vill samarbeta med andra, som exempelvis bloggare.
  • Samarbetspartner på bloggen – Hitta någon som kan hjälpa till att driva bloggen tillsammans med dig. Det kan vara skönt att ha någon som hjälper till med skrivandet så man även får ledig tid då och då.
  • Jobba med bloggen – Eftersom detta kommer att vara ditt framtida yrke krävs det att du lägger minst lika mycket energi på bloggen på samma vis som du hade gjort med vilket annat jobb som helst. Skriv minst ett inlägg om dagen. Det gäller att du ska hålla kvar dina läsare, men engagerar du dig inte dagligen finns risken att de också slutar.
  • Skapa ett nätverk – Ett av de kanske viktigaste sätten att få sin blogg att bli välkänd och framgångsrik är genom att göra sig själv hörd. Detta gör man bäst genom att skapa ett nätverk med andra bloggare, både nya som erfarna som kan hjälpas åt att göra blogginlägg för varandra och skapa kontakter på så sätt.