bildrulle.nu

Raketerna och Ebba Grön på Safiren mars 1981


Småbilder Bildspel Manuellt

Spelning var en avstickare på turnén "Förtur -81" som riktades till ungdomsgårdar och mindre musikscener i Stockholms förorter. Tycke uppstod så att banden återvände för en en spelning till i Maj i Duveholmshallen. Denna kväll spelades det på Safiren och något år senare kommer jag ihåg en spelning med Raketerna i Tallåsaulan utan Ebba. Raketerna var verkligen sköna lirare, inte lika aggressiva som Ebba och med tydliga rötter i progg av sent 70 tal.

Ebba var givetvis huvudnumret och stod på topp. Efter soundcheck snackade jag med Thåström, eller Pimme som en del kallar honom, och ville ha en autograf på ett kort jag tagit vid spelningen hösten 80 på samma ställe. Det blev ingen autograf men väl en hälsning på baksidan av kortet plus att jag fick lova att skicka kopior på korten till honom på någon adress i Bandhagen. Sorry Pimme, det blev aldrig av - du får ladda ned dem här istället!!! :-) Kortet med hälsningen gav jag bort till en tjej jag gillade extra mycket just då.

Efter halva Ebba delen av konserten slängde jag kameran i ett hörn och gjorde en dive-in i havet av fans som redan stormat scenen ett par gånger. Vem kunde motstå denna explosion av energi framför och på scenen. På extranumren kom Raketerna tillbaka och jammade in på Ebba hitsen.

Det var mycket Ebba konserter 1981 och en av de hetaste tillställningarna upplevde jag på en ungdomsgård på Orust eller Tjörn, minns inte vilket. Det var lågt i tak och scenen var minimal, typ 2x3 meter!!! och vi pogade som besatta så gott det gick. Ibland nådde inte föttern ned till golvet och man kastades som en trasvante fram och tillbaka. Utanför stod det skinheads som ville bråka, med Ebborna. Tyvärr hade jag ingen kamera med den gången.

Fler Katneholms konserter med Ebba Grön som jag plåtade:

Dag Vag och Ebba Grön 20/10 1980

En (minst) Ebba Grön sida finns på webben.
Thåström har ett Ebba forum på sin sida.

Jocke.


joakim@bildrulle.nu (c) Crappy Design Inc (tm)